15.7.2024

Fazole: Klíč k lepší výživě dětí v Bangladéši

Celkem 6 156 kg fazolí distribuovali naši kolegové z BCSS na 8 internátních školách v Bangladéši. V zemi sužované chudobou i podvýživou, představují fazole nenáročnou a dostupnou potravinu s mimořádným potenciálem pro zlepšení výživy dětí. Tato luštěnina, bohatá na bílkoviny, vlákninu a mikroživiny, nabízí komplexní výživové řešení.

Proč fazole?

  • Vysoký obsah bílkovin: Fazole jsou vynikajícím zdrojem rostlinných bílkovin, které jsou pro rozvoj a růst dětí nezbytné. Bílkoviny podporují tvorbu a regeneraci tkání, posilují imunitní systém a zajišťují celkový zdravý vývoj.
  • Dostupnost a cena: Fazole patří mezi nejlevnější a nejdostupnější zdroje bílkovin v Bangladéši. Jsou snadno pěstované i v malých prostorech a odolné vůči nepříznivým podmínkám, čímž zajišťují potravinovou bezpečnost i pro ty nejchudší rodiny.
  • Důležité mikroživiny: Kromě bílkovin obsahují fazole i důležité mikroživiny jako železo, zinek, kyselinu listovou a vitaminy B, které jsou nezbytné pro prevenci anémie, posílení imunity a zdravý vývoj mozku.
  • Vláknina: Fazole jsou bohaté na vlákninu, která podporuje trávení, snižuje hladinu cholesterolu a zajišťuje pocit sytosti, čímž pomáhá v boji proti podvýživě a obezitě.


A navíc, fazole jsou mezi mnoha dětmi a studenty oblíbenou pochoutkou. Dají se připravit na mnoho způsobů a jsou vítaným zpestřením stravy. Děti je prostě mají rády.

Dlouhodobě pomáháme dětem k lepšímu životu!

ADRA v programu BanglaKids dlouhodobě usiluje o zdravý vývoj, růst a vzdělání dětí ze znevýhodněných rodin. Zlepšování nutriční hodnoty stravy a dlouhodobé zajištění základních potřeb dětí, sirotků a studentů na školách je toho nedílnou součástí.

Děkujeme všem dárcům za dlouhodobou spolupráci. Společně pomáháme dětem k lepšímu životu.


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.