14.10.2024

Povodně udeřily znovu: Bangladéš volá o pomoc

Bangladéš prochází krizí. Po červencových demonstracích, které vyústily v pád vlády, zemi zasáhly ničivé povodně. V srpnu zaplavily východní a jihovýchodní část země, v říjnu se voda přesunula na sever. Tyto přírodní katastrofy ovlivnily životy milionů lidí, včetně dětí, které podporujeme ve studiu.

Dvojí pohroma

V srpnu se rozvodněné řeky na východě a jihovýchodě země způsobily rozsáhlé záplavy, které poničily domy, úrodu a infrastrukturu. Celkem bylo zasaženo 18 milionů lidí a více než 500 000 lidí muselo být evakuováno. Pro potřeby první pomoci (pitná voda, jídlo, hygienické prostředky) se nám podařilo získat 9.300 USD, za které dárcům moc děkujeme.

Nyní, se situace opakuje na severu země. Školy a děti v ohrožení

Mezi nejzranitelnější patří děti. Šest našich škol a přibližně 200 rodin podporovaných naším programem bylo postiženo povodněmi. Lidé přišli o domovy, úrodu a někteří i o políčka. Děti jsou v pořádku, ale mají pozastavenou výuku. Návrat do škol nějakou dobu potrvá.

Humanitární pomoc je naléhavě potřebná

Naši kolegové z partnerské organizace BCSS pracují na místě na poskytování humanitární pomoci. Nejvíce potřebné je jídlo, pitná voda a základní hygienické potřeby, podobně jako při povodních na konci srpna. Předpokládáme, že pomoc budeme distribuovat cca 1200 lidem v okolí škol.

Jak můžete pomoci

Vaše podpora je nyní více než kdy jindy důležitá. Každý dar přispěje k obnově životů postižených dětí a jejich rodin. Pomoci můžete zde. 

Pomozme dětem a lidem v Bangladéši překonat tuto těžkou zkoušku.


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.