18.6.2024

Udržitelné zemědělství prospívá dětem!

Děti internátní školy JASS jedí čerstvé banány a zdravou zeleninu z vlastních polí. Škole jsme v roce 2023 pomohli investicí k nákupu čerpadla, které zavlažuje zeleninovou zahradu. Tento projekt podpořil nejen zdravé stravování a návyky dětí, ale také vzdělává studenty v oblasti udržitelného zemědělství a soběstačnosti.

Na polích hospodaří studenti a zaměstnanci školy. Vzhledem k teplému, velmi vlhkému klimatu i úrodné půdě, se zde daří nejrůznějším druhům zeleniny, včetně dýní, okry, chilli papriček, špenátu a dalších.

Čerstvá zelenina společně s banány příhodně doplňuje každodenní stravu ve školní jídelně. Dětem tak zajišťuje správný přísun nutrientů potřebných pro jejich zdravý růst.

Velkým přínosem vlastního pěstění zeleniny a banánů je rovněž získávání praktických dovedností v oblasti udržitelného zemědělství. Studenti jsou zapojeni do celého cyklu pěstování – od přípravy půdy, setí, ošetřování až po sklizeň.

Věříme, že i tento projekt má významný pozitivní dopad na životy dětí.  A jsme moc rádi, že se s vámi o tento úspěch můžeme podělit i několika fotografiemi v galerii.

Za zdraví, úsměvy i vzdělávání bangladéšských dětí vám moc a moc děkujeme!


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.